Ниацин

хемиско соединение

Ниацин (исто така познат како витамин Б3, никотинска киселина и витамин PP) е органско соединение со хемиска формула C6H5NO2.

Ниацин
Niacinstr.png
Niacin-3D-balls.png
Назнаки
59-67-6 X mark.svgН
ChemSpider 913
3Д-модел (Jmol) Слика
MeSH Niacin
PubChem 938
Својства
Хемиска формула
Моларна маса 0 g mol−1
Точка на топење
Точка на вриење
Освен каде што е поинаку назначено, податоците се однесуваат за материјалите во нивната стандардна состојба (при 25 ° C, 100 kPa)
Наводи

НаводиУреди