Наташа Мешковска (р. 9 февруари 1972) — македонска пливачка. Таа се натпреварувала на Летните олимписки игри 1992 и на Летните олимписки игри 1996 година. Таа е ќерка на познатиот македонски глумец Димче Мешковски