Наска (покраина)

Покраината Наска (шпански: Provincia de Nazca) е една од петте покраини на регионот Ика во Перу. Главен град на покраината е Наска.

Брег на покраината.
За други значења на поимот Наска видете Наска (појаснување)

Политичка поделбаУреди

Покраината е поделена на пет окрузи кој секој е управуван од началник.

ОкрузиУреди

ПоврзаноУреди