Наска (округ)

За други значења на поимот Наска видете Наска (појаснување)

Округот Наска е еден од петте окрузи на покраината Наска во Перу.[1] Управител на Округот е Даниел Освалдо Мантила Бендезу. Округот има население од 25.125 жители и површина од 1252 км2.

НаводиУреди

ПоврзаноУреди

Надворешни врскиУреди