Муње! е српски филм од 2001 година во режија на Радивоје Андриќ. Во главната улога се Борис Миливојевиќ, Сергеј Трифуновиќ, Никола Ѓуричко, Маја Манџука, Милица Вујовиќ, Зоран Цвијановиќ и Небојша Глоговац. Како специјален гостин се појавил и познатиот фудбалер на белградска Црвена Звезда Душан Савиќ, кој се прикажува себеси.

Заплет уреди

Урбана комедија, што се случува во текот на една ноќ во Белград. Маре (Борис Миливојевиќ), Поп (Сергеј Трифуновиќ) и Гојко (Никола Ѓуричко) се тројца пријатели кои пораснале заедно. Маре и Поп отсекогаш биле музичари, додека Гојко (кој го малтретирале во училиште и го нарекувале „Сиси“) станал „фраер во костум“, шеф на својот клуб и студио за снимање.

Поп и Маре го повикуваат својот пријател од училишните денови да им помогне да ја објават плочата, но сето тоа не оди така лесно. Гојко не ги заборавил школските денови и сега е опкружен со телохранители. На пат кон клубот, Маре и Поп запознаваат лажен Дедо Мраз, „кул“ полицаец и секако - девојки.

Улоги уреди

Саундтрак уреди

Саундтракот ги вклучувал песните компонирани за филмот, но и песните на другите автори.[1]

 1. — Муње! од Мао
 2. „Rizlu imas licnu kartu nemas“ од Месо
 3. „Контрола на будала“ од Eyesburn
 4. „Суперѕвезда“ од Дарко Џамбасов и Фртаљ буквара
 5. „Бег са жура“ од Дарко Обрадовиќ и Бранислав Ковачевиќ
 6. „Гојко е мој дечко“ од Дарко Обрадовиќ и Бранислав Ковачевиќ
 7. „Честитки“ од Доминатор
 8. „Музика за љубење“ на Дарко Обрадовиќ и Бранислав Ковачевиќ
 9. „Излазим“ од Канда, Коџа и Небојша
 10. „Нигде“ од Ург!
 11. „Hoću da džonjam“ од Колибрикс
 12. „А ко матори“ од Сова
 13. „Девојка и друга дрога света“ од Неочекивана Сила Која Се Изненада Појавление и Решава Ствар
 14. „Пладне Чака Суперфлај“ од Ноун Чака Суперфлај
 15. „Пијано ролна“ од Ноун Чака Суперфлај
 16. „Запремина тела“ од Дарквуд Даб
 17. „Ново светско чудо“ од МЦ Флекс (песна на Белградски синдикат)
 18. „Вистински правец“ од Канда, Коџа и Небојша
 19. „4 Hero Live in Belgrade“ од 4 Hero
 20. „Први поглед твој“ од Е-Плеј
 21. „Манитуа ми II“ од Канда, Коџа и Небојша
 22. „Апокалипсо“ од Дарко Рундек
 23. „Чика“ на Спорт и Реинкарнација
 24. „Катастрофа“ од Неочекивана Сила Која Се Изненада Појавление и Решава Ствар
 25. „Зашто ја“ од д-р Иги
 26. „Битната химна на Републиката“ од Фајф и Драм Бенд
 27. „Друга“ на Е-Плеј
 28. „Кросовер“ од 4 Tune

Наводи уреди

Надворешни врски уреди