Мирослав Грчев

Мирослав Грчев (1955, Скопје) — македонски архитект, графички дизајнер и карикатурист. Грчев е познат по тоа што го дизајнирал државното знаме на Македонија и најпознатиот македонски национален грб, кој воедно бил предлог грб на Македонија.[1]

Знамето на Македонја е дизајнирано од Мирослав Грчев.
Предлог грб на Македонија дизајниран од Мирослав Грчев.

ПоврзаноУреди

НаводиУреди

Надворешни врскиУреди