Милутин Јованоски

Милутин М. Јованоски ( 1905 во Тополница (Порече)1944 во Гостивар) — македонски партизан, учесник во НОВ на Македонија.[1]

Животопис

уреди

Бил роден во 1905 година во селото Тополница кај Македонски Брод. По занимање бил земјоделец. Бил борец на Шестата бригада. Загинал во борба кај Гостивар во ноември 1944 година.[1]

Наводи

уреди
  1. 1,0 1,1 Порече низ историјата, Милан Ристески, НИО „Студентски збор“, Скопје, 1982, стр.232