Милкшејк

ладен млечен пијалак

Милкшејк е сладок, ладен пијалак што се прави од млеко, сладолед или ладно млеко и вкусови или слатки како путер, прелив од карамела, прелив од чоколадо, сируп од овошје. Надвор од САД, за правење на милкшејк користат сладолед или ладно млеко и понекогаш го викат дебел милкшејк или дебел шејк. Во нова Англија,поимот фрапе може да се користи за да се разликува од другите форми од млеко со вкус.

Милкшејк
Strawberry milkshake.jpg
Милкшејк од јагода
Други имињафрапе
Видпијалак
Дел од оброкотДесерт
Место на потеклоСАД
Главни состојкимлеко, сладолед или замрзнато млеко

НаводиУреди