Мелбурн (филм од 2014)

Мелбурн - ирански филм од 2014 година, во режија на Нима Џавиди, кој е автор и на сценариото. Улогите ги толкуваат: Пајман Мади, Негар Џавахеријан и Мани Аџиџи. „Мелбурн“ е први филм на Нима Џавиди, со кој победил на филмскиот фестивал во Каиро, а филмот бил успешно прикажан на многу фестивали.[1]

СодржинаУреди

Амир и Сара се млад пар што оди во Мелбурн за да продолжи со студиите. Сепак, само неколку часа пред да пристигне нивниот авион, тие се сосема случајно инволвирани во еден трагичен настан![2]

НаводиУреди