Меандра

свиоци на река

Меандри се појави при кои речното корито во еден дел има форма на потковица.[1] Терминот е добиен според името на реката Меандра во Турција (турски: Büyük Menderes).

ГалеријаУреди

НаводиУреди

  1. Воена енциклопедија, Белград, 1973., 5. том, страница 358.

Надворешни врскиУреди