Мајчин јазик е првиот јазик којшто човекот го учи од неговото раѓање[1]. Овој термин исто така се користи за јазик кој некоја личност најдобро го говори.

Поврзано уреди

Наводи уреди

  1. Bloomfield, Leonard. Language ISBN 81-208-1196-8