Маршал на Југославија

Маршал на Југославија бил највисокиот воен чин во Југословенската народна армија. Единствениот Маршал на Југославија бил претседателот Јосип Броз Тито. Овој чин го добил на Второто заседание на АВНОЈ во Јајце на 29 ноември 1943 (факсимил на одлуката).

Нараменица Обележје за ракав

Галерија

уреди

Поврзано

уреди


 Оваа статија за воен чин е никулец. Можете да помогнете со тоа што ќе ја проширите.