Манастир Фенек


Манастирот Фенек (српски: Манастир Фенек / Manastir Fenek) е манастир кој се наоѓа во Јаково, Град Белград, Србија и е во склопот на Српската православна црква. Црквата е посветена на Света Параскева. Манастирот бил изграден во 15 век.

Манастир Фенек
Manastir Fenek
Fenek.jpg
Манастир Фенек
Основни податоци
МестоЈаково, Србија
ПрипадностХристијанство
Архитектонски опис
Архитектонски типцрква