Македонија на Зимските олимписки игри 1998

Македонија учествуваше на Зимките олимписки игри 1998 во Нагано, Јапонија. Тоа беше првото учество на оваа земја на Зимските олимписки игри како независна држава.


УчеснициУреди

Спорт Мажи Жени Вкупно
Алпско скијање 1 1 2
Скијачко трчање 1 0 1
Вкупно(2) 2 1 3

Алпско скијањеУреди

МажиУреди

Натпреварувач Дисциплина Резултати
1. трка 2. трка Вкупно Место
Александар Стојановски Велеслалом 1:31,83 (45) 1:29,34 (36) 3:01,17 36 / 36 (62)

ЖениУреди

Тачмичарка Дисциплина Резултати
1. трка 2. трка Укупно Пласман
Јана Николовска Велеслалом 1:38,14 (35) 1:51,83 (33) 3:29,97 33 / 34 (56)

Cross country skiing pictogram.svg Скијачко трчањеУреди

МажиУреди

Име Дисциплина Резултат
Време Заостанување Пласман
Ѓоко Динески 10 км слободно 39:39,3 12:14,8 91 /92 (97)

ПоврзаноУреди

Надворешни врскиУреди