Курт Герон (познат и како Курт Герсон, (роден на 11 мај 1897 година во Берлин, починал на 28 октомври 1944 година во концентрациониот логор Аушвиц) бил германски актер, пејач и режисер. Тој бил прогонуван како Евреин од националсоцијалистите, интерниран и убиен.

Курт Герон во 1931 година на уметничка изложба за готвење

Надворешни врскиУреди