Кумановско муфтиство

Кумановското муфтиство е едно од тринаесетте муфтиства на Исламската верска заедница во Македонија.

Кумановско муфтиство
Муфтиства во Македонија
ОснованаИслам
Виднепрофитна организација
Правен статусактивна
Целпредвидува верски и образовни услуги за муслиманската заедница во Македонија.
МестоКуманово, Македонија
РегионМакедонија
Членство?
Службени јазициалбански
турски
македонски

Седиштето на ова муфтиство се наоѓа во градот Куманово.

Ова муфтиство ги опфаќа реоните на градовите: