Кристофер (принц на Грција)

Принц Кристофер (грчки: Πρίγκιπας Χριστόφορος της Ελλάδας; 10 август 1888 во Павловск - 21 јануари 1940 во Атина) бил четвртиот син на Георги I, крал на Грција, и Големата кнегиња Олга Константиновна.

Принц Кристофер
Почивалиште
Кралски гробишта, Атина
ДинастијаДинастија Шлезвиг-Холштајн-Сондербург-Гликсбург
ТаткоГеорги I
МајкаОлга Константиновна