Кристијан Голубовиќ

Александар "Кристијан" Голубовиќ (30 ноември 1969 во Минхен) е српски криминалец.

Кристијан Голубовиќ
Роден30 ноември 1969
Минхен, Германија
Обвиненијатрговија со дрога, оружје, автомобили
Казна2005-јануари 2009 (Рекет)
Статусуапсен во 2010 година

Во 2005 година бил осуден на затвор, и пуштен на слобода во 2009 година. Тој бил апсен на неколкупати, главно поради разни криминални работи, како продава дрога на линијата Нови Пазар - Белград[1].

НаводиУреди