Крајни точки на Словенија

список на статии на Викимедија

Ова е список на крајните точки на Словенија, односно месностите кои лежат најисточно, најзападно, најсеверно и најјужно, како и над под секоја друга точка во земјата.

Крајни точки на Словенија is located in Словенија
Будинци
Дамељ
Беница
Брегињ
Триглав
Крајните точки на Словенија

Просторни крајностиУреди

Висински крајностиУреди

НаводиУреди

  1. Banovec, Tomaž (март 1986). „Triglav, 2864 metrov“. Planinski Vestnik. LXXXVI (3): 106.

ПоврзаноУреди