Кралско физиографско друштво во Лунд

Кралското физиографско друштво во Лунд (швед. Kungliga Fysiografiska Sällskapet i Lund) е едно од кралските академии во Шведска. Основано е на 2 декември 1772 во градот Лунд, а во 1778 добило кралска повелба од кралот Густав III.

ПоврзаноУреди

Надворешни врскиУреди