Коплик (албански: Kopliku, Koplik i Poshtëm) — мал град во северозападна Албанија во округот Голема Малесија на кој е главен град. Се наоѓа северно од Скадарското Езеро. Според пописот извршен во 2001 година, во градот живееле 4.078 жители.

Коплик
Koplik
Mестоположба
Координати

42°12′49″N, 19°26′11″E

Општи податоци
Име
- изворно
Коплик
  Koplik
Поштенски број 4301
Повикувачки број +355 211
Портал http://www.kopliku.org/
Управа
Земја  Албанија
Градоначалник Рамадан Ликај
Географија
Население
Население 4.078
Коплик