Коморите на Олимписките игри

Коморите првпат настапиле на Олимписки игри во 1996 година, и оттогаш испратиле натпреварувачи на сите летни олимпијади. Комори досега не испратил натпреварувачи на Зимски олимписки игри. Досега ниту еден натпреварувач од Комори не освоил олимписки медал.

Комори на Олимписките игри

Знаме на Комори
МОК-код  COM
НОК Олимписки комитет на Коморите
Олимписка историја
Летни олимпијади

Националниот олимписки комитет на Коморите е основан во 1979 година, а бил признаен од страна на Меѓународниот олимписки комитет во 1993 година.

Табела на медалиУреди

Олимпијада Учесници Златни Сребрени Бронзени Вкупно Ранг
Атланта 1996 4 0 0 0 0 -
Сиднеј 2000 2 0 0 0 0 -
Атина 2004 3 0 0 0 0 -
Пекинг 2008 3 0 0 0 0 -
Лондон 2012 3 0 0 0 0 -
Вкупно 0 0 0 0 -

НаводиУреди

  • „Comité Olympique et Sportif des Iles Comores“. Меѓународен олимписки комитет. Посетено на 2011-06-10.