Коламски јазикцентралнодравидски јазик кој се зборува во индиските држави Андра Прадеш и Махараштра. Јазикот потекнува од централните дравидски јазици.[1]

Коламски јазик
Застапен воИндија
Говорници115,000 (1997)  
Јазично семејство
дравидско
  • централни
    • коламско-парџиски
      • коламско-најкиски
        • коламски јазик
Јазични кодови
ISO 639-3kfb

Наводи уреди

Поврзано уреди