Кобиљња — река во Украина, во Виничка Област. Левата притока на Десна (Слив на Јужен Буг). Се влева во Десна во 25 км од устата, должина — 24 км, површина на базенот - 308 км².

Кобиљња
Местоположба
ДржаваУкраина
Физички особености
УстиеДесна
Особености на сливот

Галерија уреди

Извори уреди