Книга на џунгла (цртан филм)

американски цртан филм од 1967 година

Книга на џунгла (англиски: The Jungle Book) е американски цртан филм од 1967 година, произведен од „Walt Disney Productions“. Ова е 19-тиот долгометражен цртан филм изработен во продукцијата на „компанијата Волт Дизни“.

Надворешни врскиУреди