Ке Хуа (роден 10 март 1960) е кинески кану-спринтер кој се натпреваруваше во доцните 1980-ти. На Летните олимписки игри во 1988 Сеул, тој беше елиминиран во дисциплината кајак Ц-2 500 метри и беше елиминиран во полуфиналето во дисциплината Ц-2 1000 метри.

Наводи уреди