Кво вадис (појаснување)

појаснителна страница на Викимедија

Quo vadis? е латинска фраза со значење „Каде одиш?“.

Domine quo vadis? од Анибал Карачи

Може да се однесува на:

Во литературата

уреди

Филм, ТВ

уреди

Во музиката

уреди