Катедрала Свети Јаков

Катедралата Свети Јаков во Шибеник е една од најзначајните градби од 15 век и 16 век на територијата на Хрватска. Во 2000 година оваа катедрала е под заштита на УНЕСКО.

Катедралата Свети Јаков