Каспичан (бугарски: Каспичан) е гратче во североисточна Бугарија. Гратчето се наоѓа во Шуменска област во близина на градовите Нови Пазар и Плиска. Гратчето е административен центар на Општина Каспичан. Каспичан е важна железничка и патна раскрсница преку железничката линија Варна-Софија и автопатот Хемус. Гратчето има население од 3.260 жители (декември 2009).[1]

Читалиште „Пробуда“

Наводи

уреди

Поврзано

уреди

Надворешни врски

уреди