Капелекерк (француски : Église de la Chapelle) ) е црква која се наоѓа во Брисел, Белгија. Била изградена во 1134 година. Дел од цкрката бил разрушен во 1695 година, а истата за последен пат била реновирана во 1989 година.

Капелекерк
Église de la Chapelle
Onze-Lieve-Vrouw-ter-Kapellekerk Brussel 30-4-2017 08-20-19.JPG
Основни податоци
МестоБрисел, Белгија
КоординатиКоординати: 50°50′30″ N; 4°21′04″ E / 50.84154° N; 4.351074° E / 50.84154; 4.351074