Кантабрија (шпански: Cantabria) e автономна заедница во Шпанија. Се граничи на исток со Баскија, на југ со Кастиља и Леон, на запад со Астурија, а на север со Атлантскиот Окан. Има само една покраина (истоимената), а главен град е Сантандер.

Грб на Кантабрија

Поврзано

уреди