Каваноз Ахмед-паша

Каваноз Ахмед-пашаотомански државник кој служел како Голем везир на Отоманското Царство во периодот од 22 август 1703 до 17 ноември 1703 година, во времето на отоманскиот султан Ахмед III.

Ахмед
Каваноз
паша
Голем везир на Отоманското Царство
На должноста
22 август 1703 – 17 ноември 1703
Монарх Ахмед III
Претходник Рами Мехмед-паша
Наследник Дамат Хасан-паша
Лични податоци
Починал(а) 12 септември 1705
Политички функции
Претходник
Рами Мехмед-паша
Голем везир на Отоманското Царство
22 август 170317 ноември 1703
Наследник
Дамат Хасан-паша