И прости ни ги долговите наши

„И прости ни ги долговите наши“ (српскохрватски: I oprosti nam dugove naše) — југословенски тв-филм од 1970 година, во режија на Даниел Марушиќ. Улогите ги играат: Асја Кисиќ, Данчи Цвитановиќ, Карло Булиќ, Берислав Мудниќ, Владимир Медар, Тана Маскарели и Драган Миливојевиќ.[1]

Синопсис

уреди

Пристигнувањето на првите туристи внесува немир меѓу жителите на едно мало место во Далмација. Некои од нив се полакомуваат од можноста за лесна заработка, но освен меѓусебните караници, туризмот им носи и нови односи со луѓето на кои не се навикнати...

Наводи

уреди