Инфо-Кочани е весник на Општина Кочани кој обработува актуелни настани од општината.

Насловната страна на првиот број

Првиот број на Инфо-Кочани излезе на 7 септември 2006 година, по повод одбележувањето на Денот на ослободувањето. Во почетокот весникот излегуваше двапати месечно, а од јуни 2009 година е месечник,[1] со тираж од 5.000 броја.

Весникот е бесплатен и се печати со финансиски средства од буџетот на Општината.

Надворешни врски Уреди

Извори Уреди

  1. „Инфо-Кочани“. Архивирано од изворникот на 2010-07-08. Посетено на 2009-11-21.