Имам Реза

список на статии на Викимедија

Мавзолејот Имам Реза (персиски: حرم اما رضا) е муслимански објект кој се наоѓа во Мешхед, Иран. Комплексот опфаќа музеј, библиотека, гробишта и џамија. Овој објект претставува и вистинска туристичка атракција кој е посетуван од страна на околу 20 000 000 верници годишно.

Имам Реза
RezaShrine.jpg
Основни податоци
МестоМешхед, Иран
Припадностислам
Архитектонски опис
Архитектонски типџамија