Знаме на Самоа

Знамето на Самоа е официјалното знаме на оваа океанска држава кое било усвоено на 24 февруари 1949 година. Знамето е составено од црвена позадина со син кантон на кој има приказ на пет бели ѕвезди со по пет краци, пет големи и една мала, кои го претставуваат соѕведието Јужен Крст.


Знаме на Самоа
}}
Употреба државно и пловно знаме национално знаме и поморско знаме Национален симбол на Самоа.
Сразмер 1:2
Усвоено 24 февруари 1949
Опис црвена позадина со син кантон на кој има приказ на пет бели ѕвезди со по пет краци, пет големи и една мала.

Историски знамињаУреди

ПоврзаноУреди

Надворешни врскиУреди