Знаме на Американска Самоа

Знамето на Американска Самоа

Знамето на Американска Самоа е усвоено на 24 април, 1960. Орелот на знамето ја претставува поврзаноста на Американска Самоа со САД. Орелот во канџите ги држи традиционалните симболи на моќта на самоанските поглавари.

ПоврзаноУреди