Знаме на Општина Прилеп


Знамето на Општина Прилеп е официјалното знаме на оваа македонска општина. Знамето е со сина основа и со општинскиот грб во горната половина.


Знаме на Општина Прилеп
}}
Употреба граѓанско знаме граѓанско знаме
Усвоено ?
Опис Сино знаме со општинскиот грб.

ОписУреди

Знамето на општината е со сина основа и во горниот дел од знамето се наоѓа општинскиот грб. Грбот е во форма на штит со бели ивици. На штиот има приказ на Могилата на непобедените, планина (најверојатно Марковите кули) и сонце со шест големи и поголем број помали зраци.

ПоврзаноУреди

Надворешни врскиУреди