Грб на Општина Прилеп

Грбот на Општина Прилеп е официјалниот грб на оваа македонска општина.

Грб на Општина Прилеп
Coat of arms of Prilep Municipality.svg
Подробно
Усвоен?
Штитсин штит

ОписУреди

Грбот е во форма на штит со бели ивици. На штиот има приказ на Могилата на непобедените, планина (најверојатно Марковите кули) и сонце со шест големи и поголем број помали зраци. Грбот се наоѓа и на општинското знаме.

ПоврзаноУреди

Надворешни врскиУреди