Знаме на Општина Кочани

Знамето на Општина Кочани е официјалното знаме на оваа општина кое било усвоено на 29 јануари 2010 година.


Знаме на Општина Кочани
}}
Употреба граѓанско знаме граѓанско знаме
Сразмер 1:2
Усвоено 29 јануари 2010
Опис Црвени знаме со две хоризонтални ленти и клсје ориз во жолта боја.
Творец Стојанче Величковски

ОписУреди

Знамето има хоризонтална ориентација, со црвена основа на која се аплицирани две жолти ленти. во средината се наоѓа апликацијата од главата на грбот на Општината, односно симболично е претставен извор на геотермална вода и оризово класје.[1]

НаводиУреди

  1. Официјална веб страница на општина Кочани

ПоврзаноУреди

Надворешни врскиУреди