Знаме на Британските Девствени Острови

Знамето на Британските Девствени Острови

Знамето на Британските Девствени Острови е усвоено на 15 ноември, 1960. Се состои од грбот на Британските Девствени Острови на темно сина основа и знамето на Обединетото Кралство во горниот лев агол. На грбот се наоѓа Св. Урсула која држи лампа на девствен следбеник.

ПоврзаноУреди