Грб на Британските Девствени Острови

Грбот на Британските Девствени Острови е усвоен во 1960 година. Грбот се состои од штит на којшто се наоѓа жена во бело и која држи лампа, како и единаесет други лампи околу неа на зелена позадина. Жената ја претставува светата Урсула шетала по Европа заедно со 11.000 девици. Под грбот стои натписот "Vigilate".

Грбот на Британските Девствени Острови

Поврзано Уреди