Златарица (појаснување)

појаснителна страница на Викимедија

Златарица може да се однесува на следниве места:

  • Златарица — врв на Лешниковска Планина во Перничката област, Бугарија
  • Златарица — град во Великотрновската област
  • Општина Златарица — општина во Великотрновската област, Бугарија
  • Златарица — река во Разлошко, Пиринска Македонија, лева притока на Места
  • Гарван (буг. Златарица) — село во Општина Белица, Пиринска Македонија