Забрането кралство

Забрането кралство (англиски: Forbidden Kingdom) – американски филм од 2008 година, во режија на Роб Минкоф. Главните улоги ги толкуваат Џеки Чен и Џет Ли.[1]

Роб Минкоф

Содржина уреди

Копајќи по пиратските ДВД-ја во една заложилница во кинескиот кварт, Џејсон доаѓа до чудесно откритие, кое ќе го врати во времето на древната Кина. Кога ќе пристигне таму, тој добива важна задача – да го ослободи славниот воин Кралот на мајмуните кого го заробил лошиот војсководец од Жад.[2]

Наводи уреди

  1. „Забрането кралство“, Антена, број 952, 23.9.2016, стр. 17.
  2. „Забрането кралство“, Антена, број 952, 23.9.2016, стр. 17.