Жикина династија 3

„Жикина династија 3: Улави години“ (српски: Жикина династија 3: Сулуде године) — филм на режисерот Зоран Чалиќ од 1988 година. Главните улоги ги играат: Драгомир Бојаниќ Гидра, Марко Тодоровиќ, Јелена Жигон, Велимир-Бата Живојиновиќ, Никола Симиќ, Ташко Начиќ. Филмот претставува деветто продолжение од серијата „Луди години“.[1]

Синопсис Уреди

Во обидот да ја избегнат одговорноста, повредените во една сообраќајна несреќа заклучуваат дека е најдобро ако се преправаат дека се луди. По несреќата, тие се примени во една болница која се наоѓа под принудна управа, зашто болницата е во хаотична состојба. Меѓутоа, со текот на времето се покажува дека принудниот управник е лажен лекар, а тоа предизвикува сеопшт хаос.

Наводи Уреди