Железничката станица „Табановци“железничка станица во Република Македонија, со следниве географски координати: СГШ 42o 13' 36'', ИГД 21o 41' 51''.

ЖС „Табановци“
Општи информации
МестоТабановце
Координати42°13′36″N 21°41′51″E / 42.22667° СГШ; 21.69750° ИГД / 42.22667; 21.69750
ЛинииСкопјеТабановце
Ниш — Прешево( — Табановце)
Колосеци5
Историја
Отворена????

Предлошка:Железнички станици на линијата Ниш-Прешево