ЖС „Пчиња“

Железничка станица „Пчиња“железничка станица на железничкиот коридор 10, во централниот дел на Македонија. Железничката станица се наоѓа на железничката линија СкопјеГевгелија и на неа поминуваат регионалните домашни возови од Скопје кон Гевгелија, како и меѓународните возови БелградСолун и Скопје — Солун.

ЖС „Пчиња“
Општи информации
МестоМакедонија Македонија
СопственикМакедонски железници
ЛинииСкопјеГевгелија