ЖС „Јане Сандански“

Железничка станица „Јане Сандански“железничка станица на железничкиот коридор 10 во Македонија. Железничката станица се наоѓа на железничката линија СкопјеГевгелија и на неа поминуваат регионалните домашни возови од Скопје кон Гевгелија, како и меѓународните возови БелградСолун и Скопје — Солун. Нејзината оддалеченост од главната станица во Скопје изнесува 18,4 километри.

ЖС „Јане Сандански“
Општи информации
МестоОпштина Зелениково
Македонија Македонија
СопственикМакедонски железници
ЛинииСкопјеГевгелија
Перони3