Елешница (појаснување)

Елешница може да се однесува на следново:

  • Елешница — село во Серско, Егејска Македонија
  • Елешница — село во Разлошко, Пиринска Македонија
  • Елешница (денес Беласица) — село во Петричко, Пиринска Македонија
  • Елешница — врв на планината Смрдеш

ПоврзаноУреди