Список на езера во Нов Зеланд

список на статии на Викимедија
(Пренасочено од Езера во Нов Зеланд)

Ова е нецелосен список на езера, резервоари и лагуни во Нов Зеланд.

На Северниот ОстровУреди

На Јужниот ОстровУреди

На други островиУреди

Четемски ОстровиУреди

КермадекУреди

Градоначалнчки Остров/ТухуаУреди

Факаари/Бел островУреди

ПоврзаноУреди